Aktuální článek
Mr. Nice: Příběh drogového krále

Mr. Nice: Příběh drogového krále

  • Howarda Markse jsem měl to štěstí poznat osobně a nikdy bych neřekl, že tento charismatický a skromný pán byl ve své době nejhledanějším člověkem Velké Británie a jedním z nejznámějších pašeráků drog na světě. Z příběhu, o který se s námi Marks podělil v této autobiografii, je zřejmé, že v případě Mr. Nice nic není takové, jak by se na první pohled mohlo zdát.

 Rodinné zázemí a dětství Howarda rozhodně nepředurčovalo k dráze drogového dealera – pocházel z mírumilovného jižního Walesu, odkud se díky výborným známkám a píli dostal v polovině šedesátých let na prestižní univerzitu v Oxfordu.

Během studií ale začal rekreačně kouřit marihuanu a s postupem času přestával mít zájem o budování akademické kariéry a obyčejného života. Po úspěšném ukončení studia zjistil, že se celkově hodně nudí a docházejí mu peníze, a tak se rozhodl přivydělávat si (a zároveň se dobře bavit) pašováním marihuany a hašiše.

Kolem světa s pašerákem

Následujících zhruba dvacet let strávil cestováním po celém světě: pašoval trávu z Pákistánu a Afghánistánu, hašiš z Libanonu a Maroka, spolupracoval tajně s lidmi z MI6, IRA, CIA, jakuzy a dalších obávaných organizací. Nakonec začátkem devadesátých let skončil na sedm let v jednom z nejpřísnějších amerických vězení.

Krátce po svém propuštění vydal v roce 1996 autobiografii, která z něj takřka přes noc udělala kultovní postavu a lidového hrdinu.

Pravdivý příběh známého britského pašeráka drog, hudebníka, herce a spisovatele Howarda Markse si můžete zakoupit v eshopu edice Legalizace

A důvodem rozhodně není jen napínavý příběh se spoustou zvratů, ale také skutečnost, že Marks dokázal své přirozené charisma převést i na papír, kdy do často temného světa nezákonných obchodů dokázal vnést pozitivní lidský prvek a navodit odlehčenou atmosféru.

Svůj neobyčejný příběh zkrátka vypráví jako zkušený spisovatel a byla by velká škoda nebýt s ním u toho.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!