Aktuální článek
Odkazujeme na konopné destinace

Odkazujeme na konopné destinace

COLORADO
Těm z čtenářů, kteří se v letní sezóně chystají na výlet do USA a zároveň jim není konopí úplně cizí, můžeme doporučit cestu do státu Colorado. Jen pár týdnů poté, co si místní občané v referendu odhlasovali legalizaci konopí, povolili prodej a distribuci také lidem, kteří v zemi trvale nežijí. Kupování marihuany se tak dostalo na úroveň, která není nepodobná té, co důvěrně známe z našeho evropského Nizozemska.

Nepřímá podpora drogové turistiky má však samozřejmě nastavená striktní pravidla. Vyjádřil se k tomu demokrat a člen regulační komise, Dan Pabon: „Omezení užívání marihuany pouze pro místní by jistě vytvořilo podmínky pro vytvoření černého trhu. Pravidla tak budou nastavena pro nakupující i prodejce tak, aby nebylo možné obejít všechny obchody a nakoupené zboží pak prodávat jinde.“ Colorado je proslulé také svými Skalistými horami, jejichž prosperující lyžařská centra doporučujeme navštívit každému, kdo by se v nížinách náhodou necítil dostatečně „high“.
colorado.gov

NIZOZEMSKO
Jasná volba pro všechny, kteří se rádi vypraví do destinace pár kilometrů od české kotliny. Tady není vlastně co řešit, Holandsko je jednoznačně nejbližší, nejlevnější a pro turistu, který cestuje primárně za konopím, i nevhodnější volba pro sezónní výlet. Liberální království, které svými zákony inspiruje legalizátory po celém světě, nabízí nepřeberné množství zážitků. Vzhledem k mírnému zpřísnění protidrogových zákonů se pro našince nabízí jako hlavní cíl Amsterdam, hlavní město protkané vodními kanály, poetickými čtvrtěmi a především kosmopolitní alternativní kulturou.

O nekonečném množství legendárních coffee-shopů se netřeba rozepisovat, zpozornět by rozhodně měli i příznivci taneční elektronické hudby nebo příslušníci různých etnických či sexuálních menšin. Nizozemsko je proslavené gigantickými festivaly, případně rozmanité karnevalové pochody hrdosti. Mezi největší z nich patří například Dance Valley či Amsterdam Gay Pride.
iamsterdam.com

MAROKO
Ačkoliv je v bývalé francouzské severoafrické kolonii nakládání s drogami přísně trestné, málokde je produkce konopní na takové úrovni jako právě v Maroku. Roli tu hrají především staleté kulturní zvyklosti, díky kterým má drogu u sebe každý druhý. Určitě jste slyšeli mnohá vyprávění o tom, jak se na ulicích kouří úplně všude. Legendy nelžou a při držení malého množství by nikdo neměl mít vážnější problémy. Pozor na místní zvyky, Maroko je sice oproti jiným podobným destinacím tolerantní, stále však muslimská země. Redakce Legalizace doporučuje návštěvu bájných měst z nepálených cihel nebo nádherné vodopády Ouzoud. Horalé si jistě užijí několikadenní túry v pohoří Atlas.
maroc.ma

po

PORTUGALSKO
Kdo by zatoužil po výsledcích sociálního experimentu, tedy prostředí, v němž proběhla komplexní dekriminalizace drog, určitě by neměl vynechat prosluněné pláže dalekého Portugalska. Země globálních kolonizátorů a životní prostor mnoha lidských civilizací láká na bohatou historii či široko daleko nejbenevolentnější přístup k návykovým látkám na evropském kontinentu. Prvotní zděšení a obavy z nekontrolovatelného černého trhu velmi rychle opadlo a ani ty nejčernější scénáře se v nejmenším nepotvrdily.

Není to samozřejmě návod k cestování za nebezpečnými tvrdými drogami, kterých v přístavní zemi jistě nebude málo, důležité pro čtenáře je, že ani zde se nemusí bát zapálit svoji cigaretku s konopím. Cestopisy, které konopí zmiňují, však jasně popisují, že ani zde není marihuana k mání úplně kdekoliv a proto je dobré nechat výběr konopných destinací na svých místních kamarádech. Centrem všeho dění je pochopitelně Lisabon nebo
nádherné město Porto.
cm-lisboa.pt

ŠPANĚLSKO
Jak už jsme mnohokrát informovali, také Španělsko je tradičně velmi tolerantní k užívání látek měnících stav vědomí. A tím se samozřejmě automaticky řadí mezi vhodné tipy na letní výlet. Po krátkém období hysterie způsobené epidemií nitrožilního užívání opiátů se politici obrátili k principům harm reduction jako základnímu principu boje proti drogám. To se velice dobře projevuje právě v relativní toleranci k užívání konopných drog na veřejných místech.

Pozor, ani to však není zcela legální, a pokud s jointem půjdete ostentativně po ulici, hrozí vám pokuta, která začíná minimálně na 300 EUR. Vyhnout se mastnému postihu můžete pouze v případě, že se necháte internovat na léčení v jednom z početných a po strop přeplněných léčebných center. Španělsko je kromě svých letních rezortů známé nádhernou architekturou a proto doporučujeme zavítat do Barcelony, Malagy a samozřejmě také hlavního města Madridu.
spain.info

o

ČESKO
Ano, je to tak, ani domovinu v krátkém přehledu zemí tolerantních ke konzumaci marihuany nemůžeme opominout. S postupujícími legalizačními snahami vzrůstá i povědomí veřejnosti a celospolečenské uvolnění poměrů. Návštěvu České republiky jistojistě ocení naši východní sousedé, kde v oblasti lehkých drog stále ještě panuje středověká doba temna a například taková májová procházka v rámci průvodu Million Marihuana March určitě zapůsobí jako vítané osvěžení.

Ačkoliv je veřejná konzumace konopí ve velkých městech jakžtakž tolerována, pozor si dejte na malých městech a myslete na fakt, že i obyčejné držení jakékoliv drogy je minimálně přestupek pod trestem mnohatisícové pokuty. Během letní sezóny doporučujeme návštěvu některého z masových festivalů, jejichž první přehled naleznete zde.
kudyznudy.cz

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!