Aktuální článek
Medical Cannabis Bike Tour 2013

Medical Cannabis Bike Tour 2013

  • Druhý ročník cyklistického maratonu Medical Cannabis Bike Tour získal 50 000 eur na odborný výzkum využití léčebného konopí při boji s rakovinou.

MC Bike Tour bylo epické, 385 kilometrů dlouhé dobrodružství, které vedlo přes hory z Madridu až na veletrh GrowMed Expo ve Valencii a kterého se zúčastnili cyklisté z celé Evropy.

Věkové rozpětí sahalo od 18letých mladíků až po 70leté dědoušky. Cyklistických etap se zúčastnili jak uživatelé, tak i lidé, kteří konopí nikdy nezkusili. Některým účastníkům zemřela blízká osoba na rakovinu, nekteří chtěli jen podpořit dobrou myšlenku. Každý měl své důvody, proč se zúčastnit. Medical Cannabis Bike Tour je zaměřen hlavně na propagaci výzkumu léčebných účinků konopí a získání finančního příspěvku, skutečné závodění samo o sobě je spíše příjemným bonusem. Druhého ročníku se účastnilo 20 cyklistů a mnozí další podali přihlášky pozdě, takže byly zařazeny až na příští ročník.

Duchovními otci MC Bike Tour jsou Luc Krol a Matej Muniha. Luc je hlavním šlechtitelem v semenné bance Paradise Seeds, o které jsme již na našich stránkách psali a jejichž semínka se v našem časopise už také objevila. Matej Muniha je majitelem firmy Snail Rolling Papers.

bByla to úžasná jízda, skvělé dobrodružství plné dobré nálady a kvalitní společnosti. Příště to bude ještě lepší! Přinášíme zprávu, že konopí má velké léčebné využití, a že pomáhá léčit rakovinu. Pokud vlády nezafinancují výzkum, pak to musíme udělat my sami”, vysvětlit svůj dojem a postoj Luc.

Po třech fyzicky náročných dnech dorazil peleton závodníků do cíle, respektive do hlučné recepce veletrhu GrowMed ve Valencii. Zde byl slavnostně předán šek na 50 000 eur doktoru Guillermu Vallescovi, který společně s doktorem Manuelem Guzmanem dal na Madridské univerzitě (Universidad Complutense de Madrid) vzniknout průkopnické práci na téma využití konopí při léčbě rakoviny.

“Tyto peníze nám pomohou s našimi studiemi účinků různých kanabinoidů, a to jak jednotlivě, tak v kombinaci s jinými látkami. To umožní stanovit ideální formu terapie pro pacienty se zhoubným bujením.“

Jsme skutečně vděčni všem sponzorům, kteří nám pomohli dát dohromady tak vysokou částku. Tyto peníze pomohou zafinancovat velmi důležitý výzkum”, řekl k sportovní benefiční akci Luc Krol a doktor Guillermo dodává: „Chtěli bychom poděkovat Medical Cannabis Bike Tour za jejich dar. Tyto peníze nám pomohou s našimi studiemi účinků různých kanabinoidů, a to jak jednotlivě, tak v kombinaci s jinými látkami. To umožní stanovit ideální formu terapie pro pacienty se zhoubným bujením.“

Překlad: Boris Berrea

medicalcannabis-biketour.com

facebook.com/MedicalBikeTour

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!