Aktuální článek
Letní festivaly volají No. 3: elektronická událost roku Let it roll

Letní festivaly volají No. 3: elektronická událost roku Let it roll

  • Největší tuzemský elektronický festival Let It Roll se přestěhoval do nové lokality u Benešova a posunuje se o týden dopředu oproti minulým ročníkům na termín 2. a 3. srpna. Let It Roll je každoročně událostí roku v elektronické hudbě a během dvou nocí zde opět vystoupí světová špička bass music producentů. Letošní ročník má nejsilnější lineup v historii festivalu, čítající přes 40 zahraničních producentů a DJs.

Termín festivalu: pátek 2. a sobota 3. srpna 2013

Místo konání: Benešov, areál bývalých kasáren

Předprodej vstupenek je již spuštěn v síti Ticketportal

Lineup

Na české taneční scéně se pojem Let It Roll objevil již v roce 2003. Povedené akce v klubu Abaton, na hradě Točník či v pražských továrních halách se staly nejnavštěvovanějšími a nejoblíbenějšími drum & bassovými mejdany. V roce 2008 se organizátoři rozhodli uspořádat i open air festival. Na první ročník do prostoru pískovny Oplatil ve Starých Ždánicích u Pardubic dorazilo přes 3000 návštěvníků a všichni byli z atmosféry festivalu maximálně nadšeni. Ještě úspěšnějším se stalo druhé pokračování v roce 2009, kdy na festival dorazilo téměř 6000 lidí. 

Magazín Legalizace na Let It Roll nemůže chybět. Přidejte se k nám!

V roce 2011 a 2012 pak pozitivní tendenci umocnila návštěvnost téměř 10 000 návštěvníků. V roce 2013 se festival z místa konání v blízkosti obce Staré Ždánice na Pardubicku stěhuje do obce Benešov ve Středočeském kraji.  V roce 2011 festival Let It Roll expandoval na Slovensko a do Polska. Festival Let It Roll má i zimní verzi pořádanou každý v Česku, na Slovensku a v Polsku.  

Hudební program festivalu Let It Roll se z větší části zaměřuje na žánr drum&bass, velmi oblíbený styl elektronické hudby, který se začal rozvíjet v 90. letech minulého století v Anglii. Dnes má jednu z největších posluchačských základen společně se styly jako trance, house nebo techno a tvoří pevnou součást dramaturgie většiny velkých festivalů s elektronickou muzikou. Radost fanoušků z Let It Rollu se každoročně promítla i do výsledků výročních hudebních cen v Czech Drum&Bass Awards: vždy 1. místo.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!