Aktuální článek
Igor Chaun – V rauši

Igor Chaun – V rauši

  • Svou nedospělost vydává za věčné mládí a svou náruživost za pouhou dychtivost. Pokud netočí filmy, zabývá se duchovnem, a naopak. Dost často nedělá nic, což mu ale na druhou stranu dlouho nevydrží.

Tvůj první sex, v kolika letech a jaké to bylo?
Těsně před dovršením osmnáctky, a byl jsem moc rád, že jsem to tak „stihl“. Byl jsem tou dobou už výborný teoretik, ale praxe mi jako poslednímu v partě zatím unikala. V následujících letech jsem dělal, co jsem mohl, abych to dohnal.

Nejlepší sex v životě – kde, s kým, kdy a jak?
No určitě přece s mou současnou partnerkou, doma, včera v noci a z lásky! Jak také jinak, ne?!

Co si myslíš o nevěře?
Tohle je velmi složitá věc. Záleží na úhlu pohledu a na míře dosažené duchovní úrovně. Pro někoho je to potřeba těla a něco pudově přirozeného, pro jiného už nepřípustná věc, protože zraňující (a zrazující) současného partnera. A snížení energetické úrovně obou. Nebylo pro mne jednoduché přiblížit se pohledu druhému…

Nejkurióznější místo, kde jsi prováděl sex?
Já jsem spíše svého času experimentoval s onanií… Měl jsem tam letadlo, loď i ponorku… Fantastické!

Tráva, nebo alkohol?
To u mne bylo vždy jednoznačné. Alkohol, jako společenské povzbuzení. Měl jsem ale dlouhá období úplné abstinence, v devadesátých letech celých osm let, a teď už zase asi osm měsíců.

Jaké drogy jsi nezkoušel, ale chtěl bys?


Houbičky a ibogain. Myslím si, že při správném použití jsou to velmi posvátné a léčivé věci.

Umíš ubalit špeka?
Ano. Uzenýho špeka – do ruličky a na chleba.

Co bys dělal, kdybys zjistil, že tvoje dítě kouří trávu?
Řekl bych mu, aby ubralo, a pokud už blbne, aby přestalo. A pokud už tedy kouří, aby to dělalo střídmě, vědomě a nikdy to nespojovalo s alkoholem.

Co tě sere?
Většinou já sám sebe. A většinou oprávněně.

Máš rád sám sebe?
Většinou ano. A většinou oprávněně.

Jsi právě do někoho zamilovaný?
Ano. Samozřejmě.

Co by sis přál?
Abych dokázal být opravdu šťastný. Aby na sebe byli lidi hodní. Abychom dokázali aktivovat potenciál lásky. Aby už bylo na světě konečně líp. Abych pochopil Boha. Abych postoupil na vyšší level Bytí – další Vesmír, další dimenze, další civilizace… Abych se dokázal lépe podílet na Božím díle, lépe sloužit. … A abych si všiml, až mi tohle všechno konečně zaklepá na dveře … Moment, někdo klepe…

Co jsi kdy provedl nejhoršího?
Ublížil jsem spoustě lidem. Někdy fyzicky, někdy psychicky, někdy vědomě, někdy polovědomě… Mrzí mě to.

Kdy sis naposledy řekl: „To jsem ale vůl…“?
To jsem ale vůl. – Teď!

Co tě naposledy pořádně rozesmálo?
Ty vaše blbý otázky!!!

Jak nejhůř jdou utratit peníze?
V automatu a za kurvy.

Existují podle tebe mimozemšťané?
Jednoznačně. Existuje takzvaný Fermiho paradox, který říká: Když existují ti vaši E. T., kde tedy jsou? – Je to z podstaty špatně položená otázka, protože předpokládá hledání (a očekávání) stejné formy života, jako je naše. Ale E. T. se nalézají na jiných vibračních, energetických a dimenzionálních úrovních. Některé rasy jsou navíc nevtělované nebo jen polovtělované. A jsou třeba o miliony let starší a vyspělejší, a přirozeně se před naším objevením skrývají a brání, jako my třeba v lese holinkami proti klíšťatům… Ale představa, že se inteligentní život vyvinul pouze tady, bude už brzy stejně směšná jako dřívější tvrzení „vědců“, že letadlo nemůže vzlétnout nebo že člověk se nemůže pohybovat rychlostí větší než 40 km v hodině, protože by mu nosem a ušima vytekla všechna krev…

Co zabírá víc, halucinogeny nebo Iveta Bartošová?
Jak na koho.

Máš nějaký zážitek rozšířeného vědomí?
Mám, z posvátného ayahuaskového obřadu v brazilské Amazonii, to mi zcela změnilo život, vnímání, všechno… A naučilo mne to větší pokoře vůči šíři, velikosti a genialitě Stvořitelova díla. A umožnilo mi to pochopit, že jsme jeho součástí…Pochopil jsem tam při rituálech a modlitbách, že něco je jinak. A pak dokonce, že VŠECHNO JE JINAK. Jinak, než nám říkají, než nás učí. Všechno je jinak. Je to jako v té pohádce Císařovy nové šaty. Musíme se vrátit k prostotě, abychom to spatřili a zvolali, že jsme
prohlédli, a začali žít.

Koho bys chtěl za příštího prezidenta?
Po Táni Fischerové sebe. Ale musím na sobě ještě zamakat.

Bojíš se smrti?
Mnohem méně než dřív… Už to beru spíše jako přechod do jiné úrovně vědomí. Ostatně umíráme každou noc, když naše vědomí opouští tělo a cestuje… Ale mám k okamžiku smrti velký respekt. Protože při něm se setkáváme s Bohem – v nezředěné Jeho podobě. Pak už nic neukecáme, zatímco tady, v tělech, ještě ledasco ano.

Tvoje oblíbené slovo?
Děkuju.

Co si myslíš, že by se mělo legalizovat především?
Život. – A nadřazenost Ducha nad hmotou.

Profil
igorIgor Chaun
(22. srpna 1963 v Praze) je český filmový scénárista, režisér a prozaik. Byl jedním ze studentských vůdců sametové revoluce v listopadu 1989. Jako režisér se podílel na kultovní České Sodě. Převratným bodem v jeho životě byla v roce 2001 cesta do brazilské Amazonie, kde se zúčastnil posvátného rituálu a postoupil na cestě duchovního prozření. Od té doby se zabývá studiem a propagací spirituality a na toto téma pořádá po celých Čechách a na Moravě besedy a přednášky.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!