Aktuální článek
IACM 55: Sex a konopí: další detailní průzkum

IACM 55: Sex a konopí: další detailní průzkum

  • Mnozí uživatelé konopí uvádějí, že konopí zlepšuje kvalitu sexuálních prožitků, jiní však hovoří o pravém opaku. Aby kanadští výzkumníci z Univerzity Britské Kolumbie tento rozpor vysvětlili, rozhodli se poměřit, které aspekty sexuální zkušenosti užití konopí stimuluje a které naopak potlačuje. Za tímto účelem vytvořili online dotazník a vybrali vhodný vzorek respondentů, kteří měli s konopím větší či menší zkušenosti.

V abstraktu se můžeme dočíst následující: „Získali jsme odpovědi 216 respondentů se zkušenostmi s užíváním konopí při sexu. Celkem 112 z nich (52,3 %) uvedlo, že konopí užívali, aby vylepšili svůj sexuální zážitek. Sex na konopí připadal celkově lepší 82 z nich (38,7 %), zatímco 34 (16 %) uvedlo, že jim sex pod vlivem konopí připadal v některých ohledech lepší a v jiných naopak horší, 52 (24,5 %) prohlásilo, že jim sex pod vlivem konopí připadal lepší jen občas, a pouze 10 (4,7 %) uvedlo, že jim sex pod vlivem konopí připadal horší. Skoro 60 % účastníků studie potvrdilo, že konopí podpořilo jejich chuť na sex, a necelé tři čtvrtiny hovořily o celkovém lepším pocitu uspokojení. Obdobně 74,3 % účastníků studie zaznamenalo, že po užití konopí byli citlivější na dotyk, a 65,7 % pod vlivem konopí zažilo intenzivnější orgasmus. Z 28 respondentů, kteří uvedli, že mají běžně problém dosáhnout orgasmu, 14 prohlásilo, že po konopí orgasmu dosahují snadněji, ale pouze 10 z nich uvedlo, že jim sex pod vlivem konopí připadal lepší.

„Mnoho účastníků naší studie uvádí, že je konopí uvolnilo, podpořilo jejich citlivost vůči dotykům a zvýšilo intenzitu prožitku. Jejich celkový sexuální prožitek tak konopí zlepšilo. Někteří na druhou stranu uvádějí, že jim konopí v sexu buď bránilo tím, že je rozptýlilo a unavilo, nebo že na jejich sexuální prožitek nemělo žádný vliv.“

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov


Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!