Aktuální článek
Dilema reverenda Pata Robertsona: Jaký model hulil Ježíš?

Dilema reverenda Pata Robertsona: Jaký model hulil Ježíš?

  • Znáte ten pocit, když si zakouříte nějakou dobrou trávu a zjeví se vám Bůh, ale vy se bojíte říct o tom farářovi? Tak pozor, blýská se na lepší časy. Jeden z nejvyšších amerických křesťanských duchovních vůdců říká, že kouřit ganju není až zas takový hřích!

Evangelický duchovní, reverend Pat Robertson byl dlouhá léta vůdcem konzervativního společenství prosazující lepší občanskou a morální společnost. Je velmi nečekané a zvláštní, že muž s takovými zájmy sám sebe označuje jako „Hrdinu hipísácké kultury“

A své názory projevuje velmi nahlas a rád. „Skutečně věřím, že bychom měli s marihuanou zacházet stejným způsobem, jakých zacházíme s alkoholem,“ nechal se minulý týden slyšet při rozhovoru pro New York Times. „Já sám jsem nikdy marihuanu neužíval a ani se k tomu nechystám,“ pokračoval, „ale myslím si jednu věc: Tahle válka proti drogám prostě není úspěšná. Je to úplně mimo kontrolu. Je šokující, jak obrovské množství mladých lidí skončí ve vězení a stanou se z nich drsní kriminálníci, protože drželi malé množství zakázané substance. Věznice jsou přeplněny mladistvými pachateli, kteří jsou uvězněni kvůli drogám. A někteří z nich mohou dostat klidně i deset let kvůli držení jointa trávy. To prostě nedává smysl. Celá ta věc je šílená.“

Ale pozor, dřív, než všichni začneme zpívat aleluja je dobré si připomenout, že tentýž člověk se v minulosti proslavil i za trochu jiných okolností. V roce 1992 tvrdil, že „Feminismus není o stejných právech pro ženy. Ale je o socialistické, proti rodinné politice, která dává ženám odvahu opouštět své manžely, zabíjet své děti, praktikovat čarodějnictví, ničit kapitalismus a stát se lesbami.“ Kromě toho také souhlasil s Jerry Falwellem, známým průkopníkem odvážného názoru, že Tinki -Winki z Teletubbies je gay.

Za těchto okolností se tedy nabízí i jiná vysvětlení, proč se reverend ve svých 81 letech spřáhnul s legalizačním lobby. Měkne mu mozek a nevadí mu, že vám také. A nebo je to znamení, že se opravdu blíží konec světa. Takže bychom si možná měli nadělat větší zásoby papírků.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!