Aktuální článek
Konopný trh č .52: Čokoládová slast, oblečení z Holandska a voňavá kosmetika

Konopný trh č .52: Čokoládová slast, oblečení z Holandska a voňavá kosmetika

  • V dalším díle naší pravidelné rubriky představujeme tři zajímavé novinky, které nás zaujaly na českém i zahraničním konopném trhu.

Křupavá 60% čokoláda s loupaným konopným semínkem

Tato 100% raw živá čokoláda je vyráběná ručně z kvalitních nepražených bio kakaových bobů. Díky ručnímu zpracování a šetrné výrobě za nízkých teplot do 42 °C zůstávají všechny výjimečné chuťové i výživové vlastnosti kakaa zachovány v té nejpřirozenější podobě a maximální koncentraci. Neobsahuje rafinovaný cukr, sojové emulgátory, laktózu, palmový olej, umělá sladidla ani jiné přídavné látky obsažené v běžných čokoládách. Je slazená pouze přírodním za studena zpracovaným sirupem z agáve nebo datlemi a dochucená syrovými přírodními produkty. Vyrobená je z nepražených kakaových bobů pocházejících z rodinných farem v panensky čistých oblastech Peru a Ekvádoru.

Cena: 70 g – 69 Kč
Více na www.lifefood.cz, k dostání rovněž na www.legalmarket.cz.

Heppy Hempy

Manželé ze Slovenska dělají v Nizozemsku ekologickou módu světových rozměrů. Vyrábějí pánské i dámské kalhoty a kraťasy ze 100% konopné látky v několika barevných provedeních, to vše vlastního střihu a designu. Samotná značka patří mezi PeTA-Approved Vegan. V jejich minimalismu se prolíná móda s přírodou. Veškeré tipy jsou k dostání v natural či černém provedení nebo v červené a modré barvě. Střihem připomínají klasické chinosky, hodí se tak i na poloformální příležitosti, ale jejich šikovný střih i příjemný materiál oceníte i při volnočasovém užití. Za každými kalhotami či kraťasy je také dlouhá historie osobního přístupu. Happy Hempy totiž věří v módní průmysl, který si váží zároveň lidí, životního prostředí, kreativity i zisku dle zásad hnutí Fashion Revolution, jehož je součástí.

Cena: od 1 779 Kč za kraťasy po 3 325 Kč za kalhoty
Více na www.happyhempy.com.

Konopí a brazilský pomeranč

Konopný pleťový krém české značky Cannabis Product je vyroben ze surovin v bio kvalitě a jednou z jeho hlavních složek je v kosmetice často opomíjený, zato velice cenný babasový olej. Ten má mimořádně dobrou schopnost vsáknout se do pokožky, takže nezanechá žádný mastný film (v tomto přípravku je však také z velké části obsaženo kakaové máslo, které naopak jistý druh ochranné vrstvy na povrchu kůže zanechává, čímž ji však příjemně zvláčňuje). Pokožku činí vláčnou a hebkou na dotek. Výborně se tak hodí na ztvrdlou kůži a díky svým protizánětlivým účinkům a regenerační schopnosti je vhodný i pro obzvlášť ekzematickou a jinak problematickou pleť. V kombinaci s jedním z nejbohatších olejů co do obsahu živin, tedy olejem konopným, tak tvoří silné kombo péče o jakýkoli typ pleti pro každé roční období. Dalšími přednostmi tohoto krému jsou jojobový olej, vysoký obsah vitaminu E a svěží citrusová vůně sladkého brazilského pomeranče, kterou si obzvlášť zamilujete.

Cena: Cannachococ s vůní brazilského pomeranče 14 ml – 179 Kč
Více na www.cannabisproduct.cz, k dostání rovněž na www.legalmarket.cz.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!