Aktuální článek
Konopný trh 50: Zimní novinky

Konopný trh 50: Zimní novinky

  • Tři novinky na konopném trhu, které zahřejí i poléčí.

Zabal se do konopí!

 Zavedená česká firma Bohempia zaměřená na výrobu textilu s příměsí konopí přináší na domácí trh další horkou novinku. Po nedávném úspěšném představení barefootové obuvi se můžete těšit na další výborný kousek, a sice konopno-bavlněnou mikinu. Je pro holky i pro kluky, na zip a s kapucí. Dostupná je ve třech barevných provedeních, černé, šedé a vínově červené. Podíl konopí v konopném úpletu je 30 %, což už je dost na to, aby se projevily jeho dobré termoregulační vlastnosti. Mikina v létě chladí, v zimě o to víc zahřeje a budete se v ní méně potit. Díky antiseptickým a antimikrobiálním vlastnostem konopí se budete cítit svěží. Látka je navíc enzymaticky zjemněna pro pohodlnější pocit při nošení. Opakovaným praním a nošením bude mikina měkčí, neztratí však na své pevnosti. Bohempia je nejen lokální značka a nápad, domácí je i výroba. Upředeno, upleteno, obarveno a ušito v Česku. Designovou filozofií společnosti je jednoduchost a minimalismus. Jejich produkty jsou šetrné k životnímu prostředí, pohodlné na nošení a zákazníkům nabízejí spoustu unikátních funkčních benefitů konopného materiálu, jako je antimikrobialita, hypoalergeničnost, savost, přirozená termoregulace a pevnost. Na co ještě čekáte? Zabalte se do konopí!

Více na www.bohempia.com.
Cena: 1 800 Kč

Mastička od táty

Za sedmero horami a ostravskými doly, v Těšínském Slezsku nachází se políčko Konopného táty. Na něm si sám pěstuje vybranou kanadskou odrůdu technického konopí, bohatou na CBD. Co si zaseje, to si taky na podzim ručně sklidí. Manufaktura Konopný táta je zaměřena na výrobu konopných mastí inspirovaných tradiční recepturou. Díky jedinečnému postupu výroby a výrobních technologií vlastní konstrukce připravuje tou nejšetrnější metodou konopný olej bohatý na účinné látky, který vzniká za vysokého tlaku a díky přímému kontaktu konopí a konopných semen s masťovým základem. Mast tak obsahuje pouze lékařskou vazelínu a konopný olej. V masti sice mohou být obsaženy pevné části konopí, ty však na kvalitu výrobku nemají žádný vliv. Mast neobsahuje žádné přidané konzervační látky, barviva ani parfémy. Je vhodná zejména při péči o suchou pokožku, akné či problémy s opary. Její účinky si chválí také atopici a obecně lidé trpící nejrůznějšími kožními obtížemi. Konopný táta ale nezůstal jen u jednodruhové mastičky, vědom si léčebných účinků další lidové bylinky, kostivalu. Vznikla jedinečná mast, která dle výrobce podporuje hojivé procesy u popálenin, odřenin, pohmožděnin či zmírňuje bolesti pohybového ústrojí. V nadcházející zimě navíc dobře poslouží na mrazem spálené rty. Pokud ještě nevíte, co dát tátovi pod stromeček, konopnou mastí ho jistě neurazíte!

Více na www.konopnytata.cz. K dostání rovněž na našem e-shopu www.legalmarket.cz.

Cena: Konopná mast s kostivalem (80 mg CBD) / Konopná mast čistá (90 mg CBD), 80 ml  za 290 Kč. 

Síla přírody

Navia je odvozená z latinského výrazu „síla přírody“. Vyjadřuje náš návrat zpět ke kořenům, k matce přírodě a využívání jejích darů namísto umělých a zbytečných emulgátorů, barviv, konzervantů či syntetických parfémů, které pro nás nejsou přirozené. Tato kosmetická značka se zrodila na východě Slovenska ve městě Humenné. Za jejím vznikem stojí sympatická Martina, které studia na lékařské a poté i chemické fakultě otevřela oči. Tam si totiž uvědomila, kolik nebezpečných látek přichází každý den do styku s naším tělem. „Zajímám se nejen o pozitivní účinky surovin, ale hlavně o jejich detailní složení a dopad na funkci pokožky. Je důležité, aby konečný produkt s pokožkou spolupracoval a nenarušoval její přirozené funkce,“ uvedla Martina v rozhovoru pro společnost Econea, která se zaměřuje na ekologickou domácnost. V tomto duchu vznikl i lehký denní krém pro problematickou pleť, která se víc mastí, leskne, má rozšířené póry či akné. Směs mátové vody, konopného oleje a organických esenciálních olejů pleť pročišťuje, reguluje tvorbu mazu a zklidňuje podrážděnou a zarudlou pokožku. Mátová voda eliminuje tvorbu akné, osvěžuje unavenou pleť, stahuje póry a má antiseptické účinky. Přidaný okurkový extrakt napomáhá hydrataci, podporuje flexibilitu a redukuje opuchlá místa. Rovněž přidaný extrakt z magnólie snižuje výskyt akné a má výborné antioxidační, antimikrobiální a tonizující vlastnosti. Krém má lehkou texturu díky obsaženým hydrolátům, které pleť navíc vyživují. A v kontextu záchrany planety máme jednu dobrou zprávu: v Navii si dávají velký pozor na to, aby jejich produkty neobsahovaly žádný palmový olej ani jeho deriváty, navíc spolupracují pouze s dodavateli, kteří garantují netestování svých surovin na zvířatech. Krém je tak vhodný i pro vegany.

Více na www.navia.sk. Některé vybrané produkty najdete také na www.legalmarket.cz.

Cena: Konopný krém pro mastnou pleť – denní, 30 ml – 439 Kč 

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!