Aktuální článek
Konopný trh 47: Léto s konopím

Konopný trh 47: Léto s konopím

  • Přinášíme vám letní dávku tipů na zajímavé výrobky z konopí.

Léto s konopím

Ať už léto strávíte na jamajských plážích nebo u českého rybníku s opočenskou zmrzlinou, budou se vám hodit žabky. Povím vám hned několik důvodů, proč si vybrat ty konopné. Konopná látka je pevná a za mokra se tato její pevnost zvyšuje ještě o 20 %, tedy odolnost materiálu je větší než u jiného textilu. Při běžném pocení nezapáchá, obsah kyslíku v konopném vláknu totiž neposkytuje anaerobním bakteriím příznivé podmínky, má tedy také antiseptické vlastnosti a odolává plísním. Pro pěstování konopí na konopnou přízi prakticky není třeba žádných chemikálií a takové množství vody, jako je tomu třeba u bavlny, proto je konopná látka považována za ekologičtější variantu. Žabky Dharma jsou 100% konopné, fair-trade a šité v Nepálu. 

Více na www.himalife.cz.
Cena: 390 Kč 

Konopný dotek vol. II

Také o drobném rodinném podniku Hemptouch jsme už psali. Nedávno však Hemptouch uvedl do prodeje novinku, jež si opět zaslouží pozornost. Konopný balzám na rty, který ocení především odpůrci kosmetických výrobků založených na lékařské vazelíně. Je velmi výživný a dobře hydratuje. Na rtech nezanechává nepříjemný pocit mazlavého filmu. Lehce se nanáší, roztápí se při dotyku s pokožkou a suché rty zanechává hladké. Hlavní složkou je za studena lisovaný konopný olej, pocházející z vlastní zemědělské produkce Hemptouch. Lisuje se pravidelně v malých množstvích pro co nejčerstvější uchování blahodárných látek. O regeneraci pokožky a výživu vysušených rtů se vedle konopného oleje starají obsažené kyseliny omega 3, 6 a 9 spolu s kyselinou gama-linolenovou a vitamínem E. Antibakteriální a antivirové (herpes, simplex) účinky pak má esenciální olej z hřebíčku. Zakoupit jej lze je v běžném perovém balení o objemu 4,5 ml.

K dostání na našem e-shopu www.legalmarket.cz.
Cena: 256 Kč 

Konopné „mléko“

Již na našich sociálních sítích jsme vám představili konopný nápoj Kannabi, rostlinnou alternativu mléka. Tehdy se ještě jednalo pouze o první vlaštovky projektu, který se na Hithitu snažil vysbírat potřebný kapitál pro svou realizaci. Bylo to o fous, ale podařilo se a vybraná částka dokonce o něco málo převýšila 100 %! Tímto děkujeme všem, kteří přispěli, neb Kannabi velmi fandíme, jedná se totiž o první „místní“ výrobek na českém trhu. Sice je ze Slovenska a ještě není v distribuci, ale bude tam co nevidět. Drink je vyroben jak jinak než z konopných semínek, ale i z kešu, dochucen špetkou vanilky a oslazen kokosovým cukrem. Jaké všechny příchutě nám výrobce přichystá, to se necháme překvapit, ale jistě nás nemine nehynoucí klasika kakao a jahody, a to ve čtvrtlitrovce, půllitru nebo rovnou celý litrák. Pasterizováno je UHT metodou, takže i bez konzervantů vydrží před otevřením až tři měsíce. 

Pro více informací sledujte konopný nápoj Kannabi na Facebooku nebo na našem e-shopu www.legalmarket.cz, kde bude rovněž k dostání. Stay tuned!

Cena:
0,25 l – 2 €
0,5 l – 3 €
1 l – 4,20 €

Konopné cookies

Abyste měli co zakousnout ke konopnému mléku, doporučujeme přibalit si do plážové tašky také tyto kakaové sušenky s konopnými semínky a konopným proteinem. Křehký koláček z kešu oříšků je doslazován kokosovým cukrem, který je vhodnější než běžněji používaný rafinovaný řepný cukr. Je to také ideální svačinka pro osoby držící bezlepkovou dietu, obsažené ovesné vločky jsou totiž bezlepkové. Jo, a Kookie Cat jsou vegan! 

Více informací na www.happyfood.cz.
Cena: 50 g – 42 Kč

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!