Aktuální článek
Tip na knihu: Císařové snů

Tip na knihu: Císařové snů

  • Kniha s celým názvem Císařové snů: Příběh drog v devatenáctém století je čtivým dílem uznávaného britského kulturního historika Mikea Jaye, který se dlouhodobě věnuje tématu užívání drog v průběhu dějin a všem sociokulturním důsledkům, které s sebou tato více či méně bohulibá činnost přináší.

Jak se dočteme hned v úvodu: „V roce 1900 mohl kterýkoli ctihodný občan vejít do lékárny v Británii, Evropě nebo Americe a zakoupit marihuanové cigarety nebo hašišovou tinkturu již namíchanou s extraktem opia; mohl si vybrat mezi čistým kokainem a masivně propagovanými řadami pastilek… mohl si objednat exotická psychedelika, jako je meskalin.“ Jay právě tyto a několik dalších drog představuje v kontextu viktoriánské Anglie, zabrousí ale i na starý kontinent a do Ameriky, aby čtenáře provedl světem, který ještě neznal drogovou prohibici a s ní spojené nesmyslné represe.

Knížku si můžete objednat v e-shopu Legalmarket.cz za 269 Kč. 

Autorem knihy je uznávaný historik Mike Jay, který má na kontě více než desítku knížek o historii využití psychoaktivních látek po celém světě. Mike je zastáncem férové drogové regulace a členem organizace Transform. 

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!