Aktuální článek
Soutěž o vstupenky na přednášku “Záblesky psychedelik”

Soutěž o vstupenky na přednášku “Záblesky psychedelik”

  • Jakou roli hraje v psychedelickém zážitku naše osobní historie a co s touto zkušeností uděláme? Jaká rizika s sebou rozšířené stavy vědomí přináší a jak je úspěšněji integrovat? Jakou roli hraje set a setting? Nejen na tyto otázky bude hledat odpovědi známý český klinický psycholog a psychoterapeut Michael Vančura na jedinečné večerní přednášce v prostoru DUP39.cz

Prezentovány budou zkušenosti z dlouholeté terapeutické praxe s klienty, kteří si prošli náročnou psychedelickou zkušeností a psychospirituální krizí. Po přednášce bude následovat diskuze s publikem. Využijte jedinečnou příležitost zeptat na cokoliv, co vás k tomuto dlouho opomíjenému tématu zajímá – odborníka, který se tématu věnuje již více než 30 let. 

BIO Michael Vančura

Mgr. Michael Vančura vystudoval FFUK, obor klinická psychologie. Následně pracoval v psychiatrické léčebně Dobřany a Horní Beřkovice, v komunitě pro léčbu neuróz v Lobči. Od roku 1983 v Denním socioterapeutickém sanatoriu pro lidi s psychotickým onemocněním (DSS) při Pražské psychiatrické klinice. Změna fokusu na prevenci psychiatrické hospitalizace vedla v roce 1991 k založení krizového centra RIAPS, kde byl první čtyři roky po jeho založení ředitelem. Jednou z důležitých zkušeností, která mohla být realizována díky lůžkovému oddělení RIAPSU bylo rozpoznání efektivity krátkodobých hospitalizací u lidí procházejících psychospirituální krizí. Po odchodu z RIAPSu v r. 1998 je psychoterapeutem v soukromé praxi. Nabízí zejména PBSP terapii/Pesso Boyden Psychomotorická Psychoterapie/ a holotropní dýchání. Zájem o rozšířené stavy vědomí a o cesty, které k těmto stavům vedou, hypnózu, holotropní dýchání atd., jej nasměroval k tématu psychospirituální krize a k založení organizace DIABASIS. V této organizaci od roku 2003 zastává funkci předsedy a současně zde pracuje jako psychoterapeut. V rámci Diabasis je odpovědný za projekt pro studenty FFUK, kterým organizace poskytuje po 4 roky výběrovou přednášku na téma Úvod do transpersonálního myšlení. Dále spolupracuje s psychiatrickou nemocnicí v Bohnicích a zprostředkování pomoci hospitalizovaným lidem, u nichž je rozpoznán soubor příznaků psychospiritální krize. Předává informace o psychospirituální krizi na pracovištích, kde je o téma zájem. 

„Zkušenost není to, co se člověku stává. Je to to, co člověk udělá s tím, co se mu stane”. – Aldous Huxley.

Soutěž o vstupenky

Soutěžte o tři lístky na přenášku! Stačí správně odpovědět na naší soutěžní otázku a jednu ze tří vstupenek máte v kapse. 

Jak se jmenuje terapeutická metoda, kterou vypracoval český vědec Stanislav Grof a k navození změněných stavů vědomí využívá hlavně dech? 

Odpovědi posílejte na e-mail fb.soutez@legalpub.cz do půlnoci 4. 3. 2018 a do předmětu uveďte “Záblesky psychedelik”. Ze všech správných odpovědí vylosujeme tři výherce, kteří získají vstup na přednášku zdarma. Do e-mailu nezapomeňte uvést své celé jméno a kontaktní e-mail.  

………………………………..………………………………..

Kdy: 15. března 2018 
Kde: DUP 39 
Vstupné: 144 Kč / 111 Kč (studenti, ZTP)
Pro aktuality sledujte událost na Facebooku.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!