Aktuální článek
Profil umělce: Tomáš Bican

Profil umělce: Tomáš Bican

  • Při listování naším magazínem vás zhruba v půlce něco zarazí. Příjemně zamrazí. Černá dvoustrana. Hutná, napjatá, syrová atmosféra fotek Tomáše Bicana. Donutí vás zastavit se, udělat si pauzu od toho konopí všude okolo, a přečíst si další díl povídky od Pedra Ježka. Dříve Kouř v Tunellu, nyní Lakovna. Pravidelní čtenáři už vědí, noví neznalost rychle doplní.

Tomáši, jak ses dostal k publikování v Legalizaci?

S Pedrem se znám už od civilky v Uměleckoprůmyslovém muzeu, kde jsme spolu dva roky oprašovali výstavní exponáty. Když mi nabídl možnost ilustrovat fotkama jeho povídky, ani chvilku jsem neváhal. Pedra považuju za Milana Kunderu naší generace a na každý nový díl Lakovny se vždy velmi těším. Má nejoblíbenější postava je samozřejmě Guman. Jelikož už také asi deset let nevystavuju, jsem rád, že se některé mé staré fotky prostřednictvím Legalizace dostanou k lidem.

Jaký máš vztah k tématu legalizace drog, zejména konopí?

Samozřejmě pozitivní! Každý rok si za oknem hýčkám nějakou tu květinku. Za víc než dvacet let se mi ale nepodařilo vypěstovat nic tak krásného, jako vídám na fotkách ve vašem časopise.

Co v poslední době děláš?

Před měsícem jsem si ve Feroně koupil hromadu drátů a momentálně se z nich snažím vyrobit lustr do obýváku.

Další Tomášovu tvorbu najdete na webu: www.tomasbican.cz

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!