Aktuální článek
Flashback: 20 000 čar pod mořem

Flashback: 20 000 čar pod mořem

  • Britské královské námořnictvo zažívá další nepříjemnou kauzu. Deník Independent přinesl zprávu, že v rámci opatření postihující nevhodné sexuální praktiky na příslušných palubách bylo devět členů posádky ponorky Jejího Veličenstva Vigilant propuštěno ze služby poté, co měli pozitivní výsledky na přítomnost drog v organismu.

HMS Vigilant patřící do třídy plavidel Vanguard je vybavena střelami Trident schopnými nést jaderné hlavice, čímž příslušná zjištění o závažném porušení armádních předpisů nabírají na skandálnosti. Už dříve (doslova) vypluly na povrch podezření z nedovolených kontaktů mezi příslušníky a příslušnicemi námořnictva. Ženy přitom smí sloužit u britského loďstva teprve od roku 2011, kdy se prokázalo, že zvýšený obsah oxidu uhličitého uvnitř ponorek nemá devastační vliv na ženskou plodnost. U devíti prohřešených bylo zjištěno užití kokainu, a to dost možná při výkonu služby. Volba typu drogy se nemusí zdát příliš překvapivá, zjeví-li se člověku před očima výjev usměvavého mořského vlka dýmajícího z fajfky například takovou ganju pokoutně zakoupenou při kotvení v Kingstonu či hašiše, kterým jej podaroval kolega z Marockého královského námořnictva během společného cvičení u břehů Gibraltaru. Dlouhé chvíle stereotypu a separace v mnohatunovém železném tubusu pod hladinou se jistě tráví jen obtížně, a jestliže kapitán zatrhne i nevinnou hubičku s dámskou obsluhou torpédometu č. 3 či letmé vynoření na malé brčko, uchyluje se ztrápený mořeplavec direktivně k tvrdým drogám. Jaroslav Vodička kdysi zpíval, že řidič, ten tvrdej chleba má. Náročnost zaměstnání člena British Royal Navy se zdá být nepoměrně větší.

Další zprávy ze světa konopí najdete v Legalizaci č. 44. Magazín je k dostání rovněž s feminizovaným semínkem Wappa v příloze. Těšit se můžete také na rozhovor s Rickem Doblinem, bojovníkem za psychedelickou renesanci. Jak probíhá samoléčba konopím v Čechách? Rovnou za nosem aneb Studium konopí podle vůně. Hrozí ayahuasce vyhynutí? Nechybí svědectví z ceremonie s nejsilnějším přírodním psychedelikem 5-MeO-DMT.

Legalizace je k dostání také v e-shopu Legalmarket.cz. Stáhnout si můžete i elektronickou verzi magazínu nebo si ho za zvýhodněnou cenu předplatit a těšit se na pravidelné dárky a pohodlné dodání až domů.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!