Aktuální článek
Flashback: Šedá smrt

Flashback: Šedá smrt

  • Nová droga, která způsobuje paniku v řadách uživatelů opiátů, se podle zpráv agentury AP údajně šíří na území Spojených států. Přezdívá se jí „šedá smrt“ a podle expertů obsahuje směs nebezpečných látek, která jí vysloužila pověst jedné z nejnebezpečnějších drog, se kterými se v dosavadní kariéře setkali. Jsou v ní mimo syntetických opiátů i některé další substance na bázi carfentanilu, které se obvykle využívají k uspávání slonů.

Droga je podle laboratorních testů složena z látek, které mají na svědomí tisíce životů drogově závislých Američanů. Najdeme v ní například heroin, fentanyl či syntetický opioid U-47700. „Šedá smrt je jedním z nejhorších chemických koktejlů, se kterým jsem se ve své dvacetileté praxi setkala. Pro uživatele, kteří nemají ponětí o jejím složení, může být naprosto fatální. Případy aplikace a následného úmrtí se počítají na tisíce. Například látka s názvem U-47700 je prokazatelně smrtelná, uškodit může i při pouhém kontaktu s pokožkou,“ vypověděla analytička Deneen Kilcreaseová. Americké úřady ji v minulém roce zařadili na seznam nebezpečných jedů. Globální mediální pozornost naposledy vyvolala poté, co ji policejní orgány zabavily v domě populární superstar, zpěváka a kytaristy Prince. Ten loni, stejně jako stovky dalších, zemřel po předávkování.

Další zprávy ze světa legalizace najdete v Legalizaci č. 43. Dále se dočtete o vlivu ayahuaskové turistiky na fungování domorodých komunit, o přínosech a rizicích při užívání ayahuasky, ale i o konopném turismu, ať už v podobě návštěvy luxusní výdejny v Las Vegas nebo jeho všední české varianty. Taktéž hudba může být médiem, které nás zavede do jiných světů či stavů vědomí. 

Aktuální číslo se semínkem od Exotic Seed v příloze je k dostání také v e-shopu Legalmarket.cz. Stáhnout si můžete i elektronickou verzi magazínu nebo si ho za zvýhodněnou cenu předplatit a těšit se na pravidelné dárky a pohodlné dodání až domů.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!