Aktuální článek
Flashback: Halušky na kašel

Flashback: Halušky na kašel

  • Se zajímavou zprávou o volně prodejném halucinogenu přišel nedávno Státní ústav pro kontrolu léčiv. Dvojici léků na suchý kašel prý často zneužívali dospívající a mladší dospělí pro jejich prokazatelně psychotropní účinky.

Vhodný způsob léčby respiračních obtíží tak nebyl jediným důvodem pro tržní úspěch; při několikanásobně navýšené dávce se u pacientů objevovala euforie, nekontrolovatelné záchvaty smíchu, ale i nadměrné pocení, nauzea a zvracení. Výjimkou ve sto třinácti nahlášených případech nebylo ani zkreslené vnímání reality či paranoia. Vyloučený prý není ani rychlý vznik závislosti. Oba přípravky tak nově budou k dostání pouze na předpis od lékaře. „V loňském roce došlo k evropskému přehodnocení bezpečnosti všech léčivých přípravků s účinnou látkou dextromethorfan, kdy bylo riziko zneužívání u věkové skupiny dospívajících a mladších dospělých potvrzeno jako celoevropský problém,” připomněl SÚKL pro deník Dnes. Pro oba léky s názvy Stopex a MedEx platí zvýšená obezřetnost, případně návrat k osvědčenému zázvorovému čaji bez rizika. 

Poslední zprávy ze světa konopí najdete v Legalizaci č. 43. Dále se dočtete o vlivu ayahuaskové turistiky na fungování domorodých komunit, o přínosech a rizicích při užívání ayahuasky, ale i o konopném turismu, ať už v podobě návštěvy luxusní výdejny v Las Vegas nebo jeho všední české varianty. Taktéž hudba může být médiem, které nás zavede do jiných světů či stavů vědomí. 

Aktuální číslo se semínkem od Exotic Seed v příloze je k dostání také v e-shopu Legalmarket.cz. Stáhnout si můžete i elektronickou verzi magazínu nebo si ho za zvýhodněnou cenu předplatit a těšit se na pravidelné dárky a pohodlné dodání až domů.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!