41

Vaříme s konopím: Konopná bezvaječná frittata

Frittata aneb něco (dobrého) k večeři ve dnech, kdy je vám zatěžko vytáhnout paty z domu na nákup. Co dům dal, zapečené na pánvi. Tady je naše konopná variace. Bon apetit!

Vaříme s konopím: Konopná bezvaječná frittata

Ingredience

  • 250 g tofu natural
  • 400 g cizrny ve slaném nálevu
  • ¼ hrnku neslazeného sójového nápoje
  • cca 2 polévkové lžíce vody
  • 3 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • ½ čajové lžičky kurkumy
  • ½ čajové lžičky černé soli kala namak
  • ½ čajové lžičky konopné chilli soli
  • 1 polévkové lžíce tahini
  • 1 velký brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrnek nakrájených žampionů
  • 1 hrnek nakrájené brokolice
  • ½ zelené papriky
  • ½ červené papriky
  • ¼ hrnku drceného sušeného listí konopí
  • 1,5 polévkové lžíce slunečnicového oleje

Postup

1. Předehřejeme si troubu na 190 °C.

2. Na pánvi na oleji dozlatova osmahneme najemno nakrájený česnek s cibulí. Přidáme oloupaný a na kostičky nakrájený brambor, sůl a pepř a dusíme cca 5–7 minut do změknutí. Poté přidáme žampiony s brokolicí, nakrájíme papriky a rovněž necháme dusit na pánvi.

3. Zatímco se nám dusí zelenina, připravíme si „vaječnou“ část – do mixéru na kousky nalámeme tofu natural, cizrnu (bez vody), sójový nápoj, kurkumu, lahůdkové droždí, tahini a soli. Mixujeme do jemné, až pudinkové konzistence.

4. Pokud je již zelenina dostatečně podušená, přilijeme obsah mixéru a přisypeme konopné listí, řádně promícháme, aby se na pánvi rovnoměrně propojily veškeré ingredience, takto necháme na mírném plameni 4 minuty, než ji přesuneme do trouby na dalších 15–20 minut nebo dokud okraje nezačnou zlátnout a odlupovat se od pánve.

5. Podáváme s olivovým chlebem, plátky okurky, cherry rajčátky a baby špenátem.

...............................................................................................................................

Černá sůl kala namak je zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách. Ve skutečnosti je díky vysokému obsahu železa a jiných minerálů růžovo-šedá. Chemicky se jedná o chlorid sodný se železem, siřičitou složkou a stopovými minerály.


Dále by vás mohlo zajímat…
Vaříme s konopím: Konopná bezvaječná frittata

2.7.2016
Vaříme s konopím: Bábovka „Cannabanana“

Vaříme s konopím: Konopná bezvaječná frittata

26.2.2017
Tip na knihu: Recepty z konopí

Vaříme s konopím: Konopná bezvaječná frittata

3.3.2017
Začínáme vařit s konopím: Konopné máslo

Vaříme s konopím: Konopná bezvaječná frittata

13.6.2016
Recept na konopnou pomazánku s bylinkami


Magazín Legalizace je určen pouze osobám starším 18 let.

Je Vám více než 18 let?

ANO NE

Souhlasem potvrzujete pravdivost své odpovědi a dáváte výslovný souhlas vlastníkovi stránek k ukládání informací na Vašem počítači ve formě "cookie" nebo podobném souboru.
© 2013 Legal Publishing, s.r.o.

© Copyright Legal Publishing, s.r.o. 2017 | | Autorská práva

Vytvořil Goodshape.cz | O webu