Aktuální článek
Nejčastější googlení na téma hulení

Nejčastější googlení na téma hulení

  • Lidé se Googlu každý den ptají na miliony všech možných věcí. My jsme pro vás sestavili výběr deseti otázek týkajících se konopí, které jsou na Googlu nejčastější.

Ve světě, ve kterém se odpověď na téměř jakoukoli otázku skrývá za jedním nebo dvěma kliky, se i uživatelé a příznivci konopí čím dál častěji obracejí na strýčka Googla. Ať už nás zajímá nový druh papírku na jointy nebo řešíme léčebné účinky – Google je tu vždy pro nás a nabízí nám odpovědi i na ty nejzáludnější otázky týkající se naší oblíbené bylinky. Přesvědčte se o ostatně sami.

1. Když podržím kouř déle, bude rauš silnější?

Skoro každý, kdo někdy kouřil konopí, při své „premiéře“ dostal od zkušenějších kamarádů radu, aby v sobě kouř co nejdéle podržel, protože výsledný stav prý bude mnohem intenzivnější. To ale jednoduše není pravda. Přes 95 procent THC se do těla dostane během prvních pár sekund po vdechnutí kouře.

Konopí neobsahuje žádné chemické látky, jež by u uživatele vytvořily fyzickou závislost.

2. Když si před cvičením zakouřím, zvýší to moji výdrž?

Cvičení pod vlivem konopí je skvělé z řady důvodů. Konopí zvyšuje činnost metabolismu, pomáhá s obnovováním svalů po posilování a ano, skutečně může i zvýšit výdrž. THC uklidňuje kanabinoidní receptory v mozku, čímž snižuje pocit úzkosti a zvyšuje fyzickou výdrž.

3. Je dnes konopí silnější než v sedmdesátých letech?

Už jste od starších huličů slyšeli, že dnešní „tráva“ je úplně jiná než ta, co znali před lety? Je to způsobeno tím, že dnešní konopí je oproti odrůdám našich maminek a babiček v průměru o 57–67 procent silnější, co se týče obsahu THC. Někteří odborníci ale upozorňují, že to má své výhody – k dosažení kýženého účinku stačí vykouřit menší množství rostlinného materiálu.

4. Proč je dnes konopí tak silné?

Až do počátku devadesátých let byla naprostá většina konopí ve Spojených státech pašována z Kolumbie a Mexika. Tuto „trávu“ však netvořily pouze palice – šlo o směs listů, stonků a květů, které byly prostě pomíchané na jednu hromadu a slisované. Zároveň se jednalo o málo potentní odrůdy – potentnější se začaly šlechtit především v Holandsku a poté v Kalifornii v osmdesátých a devadesátých letech minulého století.

5. Existuje způsob, jak rychle vystřízlivět?

Každý z nás to už někdy s konopím trochu přehnal. Začátečníky mohou neblahé následky takového jednání vystrašit, ke strachu ale není důvod.

Někteří odborníci upozorňují, že větší „síla“ dnešního konopí má své výhody – k dosažení kýženého účinku stačí vykouřit menší množství rostlinného materiálu.

Pro takové případy existují jednoduché a časem prověřené metody: například vypít ledovou vodu nebo ovocnou šťávu, sníst pálivé nebo sladké jídlo, případně můžete zkusit pozřít nějaký citrusový plod – terpeny obsažené v tomto ovoci pomáhají nežádoucí účinky potlačit.

6. Kde najdu lékaře, který mi může předepsat konopí k léčbě?

Pokud máte to štěstí, že žijete ve státě, kde je konopí pro léčebné využití legální, najít vhodného lékaře by neměl být problém. Na druhou stranu záleží i na tom, zda je právě váš zdravotní stav na seznamu povolených indikací, na něž může váš lékař legálně předepsat konopí.

7. Můžu si doma vyrobit vlastní koncentráty?

Výroba takzvaných koncentrátů a výtažků může být nebezpečná, naštěstí vynalézaví nadšenci do konopí přicházejí s novými a novými způsoby, jak si je doma vyrobit bezpečně a levně (například pomocí žehličky na vlasy a pečicího papíru).

8. Čím se liší indika a sativa?

Dokonce i zkušení huliči někdy neznají rozdíl mezi těmito dvěma druhy konopí. Rostliny druhu indika mají člověka uklidnit, uvolnit a zbavit úzkosti. Ideální tedy je kouřit je večer, pro navození klidného spánku. Sativa zase podněcuje kreativitu a zvyšuje energii, takže se hodí, když se potřebujete pořádně probrat. Většina dnešních odrůd jsou však vyšlechtěné hybridy, tedy směsice obou druhů – a původní opravdu stoprocentní indiky nebo sativy je poměrně těžké najít.

9. Můžu být na konopí fyzicky závislý? 

Odpověď na tuto otázku je „ne“. Člověk si sice může vytvořit jakousi psychickou potřebu nebo touhu konopí kouřit, rostlina však neobsahuje žádné chemické látky, jež by u uživatele vytvořily fyzickou závislost – na rozdíl od například heroinu či pervitinu, které závislým při pokusech o vysazení způsobují vážné abstinenční příznaky.

10. Proč je konopí stále nelegální?

Toto je možná úplně nejlepší otázka. Určitá forma legalizace konopí dnes platí na více než polovině území Spojených států.

Výroba takzvaných koncentrátů a výtažků může být nebezpečná. 

Federální vláda ve Washingtonu D. C. však nadále odmítá vyřadit konopí z kategorie nejnebezpečnějších drog bez jakéhokoli lékařského využití, evropské státy na tom nejsou o mnoho lépe a mezinárodní společenství se loni na mimořádném zasedání Valného shromáždění OSN o drogové problematice (UNGASS) nedokázalo dohodnout na zahájení reformy nefunkčního systému drogové politiky. Na otázku, proč ještě nebyla ukončena konopná prohibice, existuje skutečně velké množství odpovědí. Nejpravděpodobnějším důvodem ale je, že vlády po celém světě teprve musí přijít na to, jak přínosná legalizace této rostliny může být – a to společensky i ekonomicky.

Zdroj: herb.co

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!