Aktuální článek
Cannabis trips

Cannabis trips

  • Vydavatelství Volvox Globator vydalo v srpnu knihu, která by neměla chybět ve výbavě žádného cestovánímilujícího legalizátora. Zkušený hulič a cestovatel Bill Weiberg vás provede po 25 vybraných destinacích na pěti kontinentech, které mají zvláštní spojitost s marihuanou. Nabídne tipy a informace, které v běžných průvodcích nenajdete: na jaké modely kde narazíte, co by si milovníci trávy neměli nechat ujít, na co je třeba dát si pozor, jaké jsou legislativní úpravy drogové problematiky i praxe při jejich vymáhání v jednotlivých místech, a podobně.

Kniha Cannabis Trips je rozdělena do tří kapitol – Festival Trips, City Trips a Heavy Trips.

První část vás přes ohlédnutí za legendárním Woodstockem zavede na nejzhulenější současné festivaly, od amsterdamského Cannabis Cupu, přes anglický Glastonbury, severoamerické reggae festivaly a mírová shromáždění či hipícké Rainbow Gatheringy až po australský Nimbin Mardi Grass.

Ve druhé části se podíváte nejen do velkých měst, jak by mohl naznačovat název, ale i do menších městeček či dokonce vesnic, kde se vyznavači konopné kultury hojně setkávají. Navštívíte nezbytný Amsterdam, jamajský Kingston, marockou Essaouiru, mexické Zipolite, jihoafrický Durban či pláže v thajském Koh Tao. Nechybí indické Váránasí či nepálské Káthmándú a podíváte se i do Rio de Janeira, Vancouveru nebo Ženevy.

Poslední kapitola je pak určena pro dobrodruhy, kteří se nebojí vyrazit ani na místa, kterým běžní smrtelníci i cestovní průvodci doporučují vyhnout se velkým obloukem. Kolumbie, Afghánistán, území ovládaná drogovými kartely v Mexiku nebo Indonésie se svými ultrapřísnými drogovými zákony dokážou návštěvníky za jejich odvahu odměnit jedinečnými zážitky, jen neříkejte mámě, kam že to vlastně jedete 🙂

Celých 128 stran textu nabitého zasvěcenými, praktickými informacemi i zajímavostmi z historie či zážitky nejen autorovými je proloženo bohatým výběrem barevných fotografií, které vás zaručeně inspirují k výletu, na který jen tak nezapomenete. 

Knihu si zakoupíte v e-shopu edice Legalizace

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!