Aktuální článek
Drogová poradna: Hulení před kolonoskopií

Drogová poradna: Hulení před kolonoskopií

  • Ve spolupráci s online drogovou poradnou (www.drogovaporadna.cz), kterou spravuje tým zkušených odborníků o. s. Sananim.

Mohlo by se mi něco stát, kdybych si před kolonoskopií kvůli chronickému zánětu střev zakouřil marihuanu? Před trháním zubů mi pomohla. Žádnou syntetiku nechci. Před léty jsem měl proti své vůli v kapačce diazepam a po něm jsem měl šílenou psychózu.

Kouřit marihuanu před invazivním vyšetřením Vám nedoporučuji, protože byste se vystavil většímu riziku tělesných i psychických komplikací, a to jak při zákroku samotném, tak po něm. Píšete, že Vám marihuana pomohla od bolestí zubů, nezřídka se však stává i to, že dokáže bolest výrazně umocnit. Zmiňujete se o psychóze po podání benzodiazepinů, ale riziko jejího vzniku po užití THC je daleko větší, tím spíš, když k ní má někdo z nejrůznějších důvodů předpoklady a sklony. Pokud máte obavu z nežádoucích účinků některého z případně podaných léků, měl byste o nich pohovořit včas s lékařem, který bude vyšetření provádět, nemáte se čeho bát. Je lékařovou povinností brát je v potaz, zabývat se jimi, řešit je a navrhnout Vám ten nejbezpečnější a pro Vás nejpřijatelnější postup.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!