Aktuální článek
Drogová poradna: Odvykání

Drogová poradna: Odvykání

  • Ve spolupráci s online drogovou poradnou (www.drogovaporadna.cz), kterou spravuje tým zkušených odborníků o. s. Sananim.

Dobrý den, naše 16,5letá dcera hulí cca 1 rok marihuanu. Je emočně nestabilní, má svého psychiatra i psychologa. Na naše podněty slibuje, že přestane, ale vzhledem ke svému okolí, které užívá marihuanu, a vzhledem ke své závislosti toho není schopna. Prosím, kam je možné docházet pro rady, pomoc a intervenci? Předem děkuji.

Dobrý den, rozumím tomu, že máte o dceru jako matka strach. Na druhou stranu si nejsem jistá, jestli je moudré posílat dceru na další místo – kromě psychologa a psychiatra. Možná by se dalo její užívání marihuany řešit společně s nimi. Také mě napadá, jestli v tomto směru vlastně dceři marihuana nefunguje trochu ve smyslu sebeléčby. Ale těžko říct, o problémech vaší dcery toho vím příliš málo. Nicméně v Praze je zařízení, kam byste se mohla společně s dcerou obrátit, hned několik, například Prevcentrum nebo Dětské a dorostové detoxifikační centrum. Přeji hodně sil a trpělivosti.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!