Aktuální článek
Flashback ze světa konopí: Pan direktor

Flashback ze světa konopí: Pan direktor

  • Nezvyklou záhadu řešili pracovníci firmy v Obrnicích na Mostecku. Z uzavřeného dvora jim totiž a za denního plného provozu zmizel nový těžkotonážní náklaďák.

Jasno začalo být až po vyhlášení pátrání, během něhož nalezli předmět na stavbě poblíž nedalekého železničního přejezdu. „Pachatel přijel do areálu svým osobním vozem, ze kterého přesedl do nákladního automobilu. Ten byl otevřený a uvnitř byly klíčky, protože řidič si jen na chvíli odskočil,“ popisuje pro Idnes mluvčí policie Ludmila Světláková. Muž s autem přijel na pracoviště ke skupině dělníků, kterým z okénka uděloval nepříliš smysluplné příkazy.

Když mu vysvětlili, že ho neznají a že stojí příliš blízko tratě, projíždějící vlak mu utrhl zpětné zrcátko. To už na místě ovšem byli policisté, kteří zamčeného předáka museli z auta dostat hrubou silou. Na otázku, co na místě organizuje a navíc v kradeném voze, odpovědět nedokázal. Prý přijel dělníky zkontrolovat. „Samozvaný šéf uvedl, že byl na večírku, kde popíjel nějaký lektvar a měl z toho různé halucinace. Prý se domníval, že je ve své firmě, vozidlo je připravené pro něj a dělníci jsou jeho zaměstnanci,“ vysvětlila Světláková. A skutečně. Znalec z oboru toxikologie potvrdil pozitivní test na metamfetamin a muži tak hrozí kriminál za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!