Aktuální článek
Flashback ze světa konopí: ROSSOVO ZLATO

Flashback ze světa konopí: ROSSOVO ZLATO

  • O tom, jaké životní veletoče dokáže připravit konopí, by mohl vyprávět bývalý kanadský snowboardista Ross Rebagliati. Před šestnácti lety se účastnil zimních olympijských her v Naganu, kde se stal jako zástupce nového sportu prvním šampiónem.

O zlatou medaili ho ovšem připravil nevídaný skandál. V krvi mu totiž laboratorní zkouška prokázala přítomnost THC, kterou dopingová komise vyhodnotila jako naprosto neakceptovatelnou. Byrokracie však nemusí být vždycky na škodu a vzhledem k faktu, že psychoaktivní látka obsažená v marihuaně do té doby nebyla na seznamu zakázaných látek, medaile se musela i s oficiální omluvou svému držiteli vrátit.

Zkušenost, která by v běžném případě na vrcholovém sportovci zanechala punc podvodníka, však odstartovala kariéru o poznání výnosnější. Ross totiž po liberalizaci drogové politiky v Kanadě založil firmu Rossovo zlato a začal ve velkém obchodovat s marihuanou. Nyní má jeho společnost, která se věnuje prodeji léčebného konopí, hodnotu téměř 800 milionů korun a díky pověsti zhuleného zlatého olympionika i globální reklamu prakticky zadarmo.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!