Aktuální článek
Jdeme do kytek!?

Jdeme do kytek!?

  • Na sklonku loňského roku se zátahem na growshopy rozpoutal novodobý hon na čarodějnice. Honí především Národní protidrogová centrála s plk. Frydrychem v jejím čele. Honí soudy krajské, Nejvyšší i Ústavní. Všichni honí a u toho sténají něco o šíření toxikomanie. A za kým se to vlastně honí? Zdá se, že, namísto za skutečnými zločinci se honí za představou o své vlastní důležitosti a neomezené omezenosti.

Pěstitelé omamného konopí pro osobní potřebu, nezoufejte. Pěstování do pěti kytek je orgány vnímáno jako přestupek, a ačkoli vám mohou hrozit pokutou a ukradením rostlin, je pěstování vlastního konopí stále tím nejbezpečnějším a nejlevnějším způsobem, jak si ho v téhle zemi obstarat:

Nesedejte pod vlivem za volant či řídítka (hlavně tedy v Brně), a pokud vypadáte jako „hašišáci“, při nočních procházkách u sebe nemějte víc než deset gramů. Tak budete mít šanci, že při náhodné buzeraci zůstanete se svojí „zeleninou“ v kapse mimo trestní postih. Vy ostatní se nestrachujte, vás si žádný orgán s největší pravděpodobností vůbec nevšimne.

Léčebné konopí jako nějaká specifická odrůda neexistuje. Léčebné konopí může být v podstatě každá odrůda, jež člověku dokáže ulevit od jeho bolestí a starostí. Kdo tvrdí, že léčebné konopí si nemůžete vypěstovat na vlastní zahradě, je buď neznalý problematiky, nebo obyčejný lhář, beztak i zapletený do aprílové legalizace léčebného konopí do lékáren. Ta kromě nulové dostupnosti legálního konopí dlouhodobě nabízí seniorům a nemocným leda tak jistotu, že jednou za obyčejné konopí nechají v lékárně celý důchod.

Legalizaci konopí vnímám jako zákonem daný regulativ a jistotu, že si každý dospělý člověk bude moci pro osobní potřebu vypěstovat několik rostlin konopí a uchovat si jejich sušené květy pro další využití. Že si dospělý člověk bude moci společně s kamarády nebo sousedy pěstovat konopí v registrovaných konopných klubech. A že každý, kdo bude chtít s konopím jakkoli obchodovat, bude muset splnit takové zákonné podmínky, aby s konopím mohl bezpečně vstoupit na trh. A z výroby, distribuce či prodeje bude samozřejmě platit řádně daně. Zkrátka coloradský model.

Jestli chcete mít právo si na vlastní zahradě pro vlastní potřebu pěstovat, co vás napadne, a mít možnost zvolit si lék či relaxant dle vlastního uvážení a vůbec mít jistotu, že vás ani nikoho dalšího nebude pro trochu toho bejlí zbytečně šikanovat policie, přijďte na tradiční květnovou demonstraci za legalizaci konopí a zasaďte se s námi o změnu. Taky pište a stěžujte si na současný stav svému poslanci, radnímu či starostovi. A volte jen takové strany, jež si úplnou legalizaci konopí daly do svého politického programu a mají dostatečně zapálené odborníky, kteří budou na legalizaci svědomitě pracovat a v brzké době ji i prosadí. A hlavně to nevzdávejte!

Kdo pěstuje, skutečně legalizuje.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!