Aktuální článek
Marně sháníte léčebné konopí? Poslední šance na semínka zdarma.

Marně sháníte léčebné konopí? Poslední šance na semínka zdarma.

  • Šestý ročník kampaně Semínka seniorům bude ukončen 10. května na demonstraci za legalizaci konopí. Tato akce podporuje každého, kdo si přeje využívat léčebných účinků konopí, ale neví, kde nebo jak si konopí obstarat. Podmínky pro zaslání semínek naleznete na stránkách www.seminkaseniorum.cz

V pořadí šestý ročník akce Semínka seniorům byl tradičně zahájen na mezinárodním veletrhu Cananfest 2013, který se konal ve dnech 8. až 10. listopadu na pražském Výstavišti v Holešovicích. 

V rámci kampaně nabízíme kromě semínek všem zájemcům o konopnou léčbu i návody na pěstování, popřípadě recepty na výrobu domácích léčebných preparátů a odkazy na další zdroje důležitých informací. 

V rámci kampaně Semínka seniorům poskytneme zdarma a proti čestnému prohlášení semínka léčebného konopí všem žadatelům/pacientům starším osmnácti let.Kampaní reagujeme na neustálé dotazy a požadavky nemocných, kteří hledají cesty jak získat léčivé konopí a informace o jeho dalším využití jako léku. Protože v ČR zatím neexistuje cesta jak si léčivé konopí legálně obstarat, nenabízí se většině nemocným lidem jiné rozumné řešení, než si pod hrozbou možného postihu konopí vypěstovat svépomocí. Sdružení proti čestnému prohlášení a ofrankované obálce poskytne  konopná semínka všem plnoletým občanům a především senioroům, kteří se rozhodnou se konopím léčit.

„Všichni dospělí lidé mají právo svobodně pěstovat a držet jakékoliv rostliny pro osobní potřebu, obzvlášť pokud to může zlepšit jejich zdravotní stav“

Prosíme všechny žadatele:

  • Své žádosti o semínka zasílejte pouze nedoporučenou poštou na korespondenční adresu sdružení: Legalizace.cz, Jaromírova 23, Praha 2, 128 00.
  • Není možný osobní odběr semínek z důvodu naší nerovnoměrné pracovní doby.
  • Vyřízení žádosti trvá cca 14 dní. Děkujeme za pochopení a spolupráci.
  • Semínka zasíláme i na Slovensko a slovenské žadatele prosíme, aby místo známky zaslali v obálce € 1,50, které bude sloužit na nákup známky zpět na Slovensko.

Dále informujeme:

  • Prosíme všechny žadatele, aby s bublinkovou obálkou formátu alespoň A5 s nadepsanou zpáteční adresou zasílali i známku. Podmínkou zaslání semínek je tedy ofrankovaná obálka. V jiném případě není v možnostech sdružení žadateli vyhovět.
  • Semínka, která rozdáváme, jsou směsí různých darovaných netechnických odrůd pocházejících z České republiky, Švýcarska a Nizozemí. Semínka jsou tzv. regulérní, ze semínek vyrostou jak samčí tak samičí rostliny. Informace o řádném pěstování naleznete na tomto odkazu.
  • Při řádném pěstování vám z obdržených  semínek vyroste léčivé konopí s vyšším obsahem THC než je 0,3%. Neoprávněné pěstování takového konopí je dle současné drogové legislativy nelegální a postižitelné. V případě jakýchkoliv problémů s policií se na nás ihned obraťte. Více informací o současné legislativě naleznete zde.

Leták se základními informacemi o pěstování a odkazy na zdroje informací ke stažení zde. Vzor čestného prohlášení ke stažení zde.

Kontakt:

  • Robert Veverka, předseda, tiskový mluvčí Legalizace.cz , e-mail: robert@legalizace.cz, tel.: +420 773 691 561
Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!