Aktuální článek
Na návštěvě u outdoorovejch profíků

Na návštěvě u outdoorovejch profíků

  • Tihle kluci se outdooru věnují už dlouho. Přišli jsme se poprosit je o pár rad a podívat se, jak to má vypadat.

Ahoj kluci, máte jako vždy nádherný kytky. A ta vůně… Jsou z klonů nebo ze semínek?

Dostali jsme vzorky semínek od firmy Kannabia a tak jsme je zasadili.

Byla to feminizovaná semínka?

Jo, byla tam La Blanca z White Family, je to vyselektovaný Great White Shark, silná odrůda Zerebral s efektem na tlak. Hodně vám rozbuší srdíčko. Má sladkou chuť po skunku 1. Pak ještě Mataró Blue, dělá velké keře, které se sklízí začátkem října. Je to jednička mezi jejich modely. Máme ještě White Dominu

a něco byly klony.

Které odrůdy?

Bubble Gum, Lemon Skunk a další.

Kdy jste dávali klíčit semínka a jak jste to dělali?

Já bych řek, že to byl duben. My to neděláme brzo, páč nespěcháme a taky ty kytky nemůžem mít velký. Dělali jsme to klasicky – na talířek trochu odstáté vody, do toho semínka a přiklopit dalším talířkem.

Kontroluju to, aby to nevyschlo, semínko pak zhruba za dva dny praskne a začne vylézat klíček. Semínka dám do jiffu (zakořeňovač vyrobený ze slisované rašeliny, čedičového nebo jiného vlákna, pozn. red.) a zhruba 1 centimetr do hloubky klíčkem dolů. Jiffy nesmějí být moc mokrý, aby semínko neshnilo.

Kostičky dám do skleníčku a ten dám ven. Když venku je nebo má být pod deset stupňů, dávám ho dovnitř.

Jakmile se kytky zakoření v kostičkách, dávám je do půllitrových květináčků se slabě předhnojeným substrátem a pak už je dávám ven. Stříkám je Rhizotonicem, kořenovým stimulátorem.

Jak zastřiháváš?

Ustřihnu vršek rostliny, když má tři patra. Tak aby se rozvětvil na dvě hlavní větve. Pak těsně pod zástřihem vyraší dvě patra. Jakmile na těch dvou větvích vyrostou další tři patra, zase je zaštípnu. Pak je asi tak po týdnu přesadím do čtyřlitrových květináčů. Po dalším týdnu dám pár kytek do země a některé si nechám dosvítit „na dvanáct“. (lampy svítí v dvanáctihodinovém cyklu, pozn. red.).

Čím jsi hnojil?

Po celou dobu růstu Fish emulzí. Je to pecka, smrad jak z pekla, ale funguje to bezvadně. Na indoor by to nešlo, to teda jako fakt ne.

Kdy šly ty kytky ven? Jakmile venku nebylo pod deset stupňů, v květnu?

Kytky, které jsem dal do země, se vyvazovaly, aby se snížila jejich výška. Ony ti pak vyrostou výhony z každého patýrka té ohnuté větve a krásně vyplní korunu a celý prostor.

V květináčích je nechávám, aby nebyly tak velký. Navíc se pak dají v případě potřeby přemístit.

Já preferuju menší košatější kytky. Teď jdou rostlinky do květů, hnojím je Terra Bloomem od Canny, předtím dostávaly Cropmax, když byly malý a dal jsem je do těch čtyřlitrovejch květináčů. Cropmax je na rozvoj větví a pater. Celkově na košatost.

Měříš pH?

U venkovek pH neměřím, jen dodržuju dávkování a pro jistotu dávám o něco míň. Letos mi ale bohužel všechny kytky napadl obaleč východní, takovej červ, který žije ve stonku kytky.

Tak jsem to postříkal Zpruzitem. Ten se vsákne do kytky, které pak obalečům hned přestanou chutnat. (směje se) Je to výborný proti všem škůdcům, který se živí kytkou. Obsahuje pyrethrin, extrakt z květů kopretiny růžové.

Jak často zalíváš?

Když je sucho, zalívám každej den a dávám kytkám až deset litrů vody, někdy osm… Když prší nebo to není vyschlý, zalívám třeba jen dvakrát týdně.

Díky moc a ať v pořádku sklidíš.

Díky a ať se daří, všem přeju krásnou a chutnou úrodu. Já už se toho Lemon Skunku nemůžu dočkat.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!