Aktuální článek
FLASHBACK ZE SVĚTA KONOPÍ: POHÁDKOVÁ VÝHRA

FLASHBACK ZE SVĚTA KONOPÍ: POHÁDKOVÁ VÝHRA

  • Nefalšovaná radost propukla začátkem února u našich kolegů v centrále Německé konopné asociace (DHV). Jedna z nejvýraznějších osobností tamního legalizačního hnutí, výkonný ředitel Georg Wurth totiž navštívil populární televizní soutěž Millionärswahl na kanálech PRO7/SAT1 a vyhrál!

Jak sám hned prozradil, pohádkový milion euro, který mu v dech beroucím klání spadl do klína, z větší části použije k šíření konopné osvěty.

„V Německu potřebujeme racionální diskuzi o legalizaci konopí jako sůl. Politici toto téma konečně musí začít brát vážně. Pokroky ve Spojených státech, Uruguayi a dalších zemích jasně ukazují, že jiná politika než ta prohibiční je možná. Zákazy selhávají, jsou nebezpečné a navíc neskutečně drahé. Současný černý trh proto chceme transformovat ve smysluplně regulované prostředí, kde bude chráněna mládež i spotřebitel,“ napsal ve svém vyjádření magazínu Legalizace.

Úctyhodný obnos tak bude použit na výrobu propagačních tiskovin, velké internetové kampaně a či výrobu vtipných televizních spotů. Wurth k tomu na závěr dodal: „Pokusíme se zviditelnit tuto problematiku na veřejnosti takovým způsobem, aby ji nemohla ignorovat ani kancléřka Merkelová. Jsme přední německá organizace, která bojuje za legalizaci konopí, a otevření dialogu na nejvyšších místech tak vnímáme jako svou prioritu.“

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!